Tres textos de Josep Maria Muñoz Pujol - Muñoz Pujol, Josep Maria, 1924-2015 (Repertori teatral català, 2024)
"Les peces que configuren aquest volum s’ofereixen amb la voluntat de reivindicar tres dels textos més reeixits de la seva trajectòria, que clarament coincideixen amb les tres etapes més definitòries de la poètica singular de l’autor. A Antígona (1965) mostra una versió modernitzada del clàssic de Sòfocles amb l’aroma dels aires de revolta dels seixanta, quan Muñoz Pujol connecta amb l’experiència del teatre independent i concretament de l’EADAG; Vador (1986), que versa sobre la figura del famós pintor surrealista figuerenc, correspon a l’intent de l’autor d’accedir definitivament a l’escena professional catalana de la dècada de 1980. I, finalment, L’home del billar (2013) és la reescriptura d’En Companys, un text publicat el 1981, sobre la polèmica figura del president afusellat a Montjuïc per l’exèrcit franquista, en què es veuen sintetitzades les obsessions formals, estilístiques i de contingut d’un autor en una peça que continua sense haver pujat mai als escenaris."