Paviments esportius de gespa artificial en camps de futbol : anàlisi de manteniment - Barberà, Ricard; Mengual, Rafael (Eines (Barcelona (Catalunya : Província). Diputació), 2025)
"Les instal·lacions esportives requereixen una inversió significativa, i mantenir-les és clau per garantir-ne una vida útil prolongada i evitar-ne les renovacions costoses. En el cas de les superfícies de gespa artificial, la qualitat del manteniment influeix directament en el joc i en la seguretat dels usuaris, i ajuda a prevenir lesions derivades del desgast de la instal·lació. Aquest estudi respon a les preguntes fonamentals de «per què?», «quan?» i «com?» s'ha de fer el manteniment dels paviments esportius. La resposta al «per què» és clara: un manteniment adequat millora les condicions del camp de joc i fomenta que la pràctica de l'esport sigui segura i de qualitat. Pel que fa al «quan» i al «com», aquesta anàlisi n'ofereix una resposta completa, tenint en compte factors com la freqüència i la intensitat del manteniment, estretament relacionats amb variables com l'any d'instal·lació, l'estat actual de la superfície i l'ús que se'n fa." -- Contracoberta