Cases amb història - Romaní, Daniel, 1966- (Viena Edicions, 2021)
"El nostre patrimoni amaga secrets extraordinaris. Aquest llibre ens convida a (re)descobrir-los.L’escriptor i periodista Daniel Romaní emprèn un nou viatge pel patrimoni del nostre territori, descobrint-nos les llars on van néixer, viure i treballar catalans cèlebres d’àmbits diversos —política, cultura, ciència...— de totes les èpoques, però especialment dels segles XIX i XX.A través de l’arquitectura, dels mobles, dels objectes personals, de la decoració... de les estances de les cases que visita —que no van ser mai pensades per ser visitades i això les fa encara més atractives—, Daniel Romaní ens transporta, amb un estil acurat i proper i amb un tarannà curiós i amè, a l’època en què va viure cada personatge." -- contracoberta