La Ciutat dels infants l'experiència als municipis (Diputació de Barcelona, 1999)
L'investigador italià Francesco Tonucci, en el projecte La ciutat dels infants, fa una proposta per transformar aquesta situació: prendre els infants com a mesura i treballar en les ciutats des de la seva perspectiva.