Josep Montanyès : actor, director i home de teatre total - Graells, Guillem-Jordi, 1950- (Institut del Teatre, Diputació de Barcelona, 2021)
"Josep Montanyès i Moliner (1937-2002) fou un home de teatre destacat durant quatre dècades. Actor i director d'àmplia trajectòria, en especial per la seva tasca al front del grup d'Horta. Pero també fou gestor d'institucions com l'Institut del Teatre, on va consolidar la tasca inciada en l'etapa anterior, o el Teatre lliure, primer al costat de Fabià Puigserver i després fent possible la nova seu a Montjuïc, que posà en marxa durant les dues primeres temporades, abans de la seva prematura desaparició." -- Contracoberta